Top 30 GK Questions And Answers For All Competitive Exams

 

20 September 2022 current affairs,Daily Current Affairs Booster,Current Affairs,September 2022 current affairs,current affairs 2022,Indresh RC,current affairs important questions,next exam current affairs,Daily Current Affairs,20 September 2022 current affairs in hindi,


Question 1:- In which state the National Conference of Tourism Ministers of States and Union Territories is being organized on 18-20 September?

Answer:- In Dharamshala of Himachal Pradesh.πŸ‘ˆ


Question 2:- Which football club has won the Durand Cup by defeating Mumbai City FC 2-1 in the final?

Answer:- Bengaluru FC.πŸ‘ˆ


Question 3:- Which state has become the first state to digitize property registration?

Answer:- Maharashtra.πŸ‘ˆ


Question 4:- The Chief Minister of which state has launched the Diagnostic Seva Express Clinic?

Answer:- Karnataka Chief Minister Basavaraj Bommai ji.πŸ‘ˆ


Question 5:- Which day is celebrated all over the world on 20 September 2022?

Answer:- International Day of Peace.πŸ‘ˆ


Question 6:- In which country 'U-19 Women's T20' World Cup 2023 will be played?

Answer:- In South Africa.πŸ‘ˆ


Question 7:- Which bank has appointed Sumat Kathpalika as its MD and CEO for three years?

Answer:- IndusInd Bank.πŸ‘ˆ


Question 8: - Which country's climate activist 'Vanessa Nakate' has been appointed as UNICEF's Goodwill Ambassador?

Answer:- Uganda.πŸ‘ˆ


Question 9:- Who has been appointed by the Mumbai Indians-owned franchise 'Mi Emirates' as its head coach?

Answer:- Shane Bond.πŸ‘ˆ


Question 10:- Which Union Minister has inaugurated 9 District Disability Rehabilitation Centers across the country?

Answer:- Union Minister of Social Justice and Empowerment Dr. Virendra Kumar ji.πŸ‘ˆ


Question 11:- China and which country will partner on the Moon Rover mission?

Answer:- United Arab Emirates.πŸ‘ˆ


Question 12:- Which Union Minister has inaugurated the 'Hyderabad Liberation Day' celebrations?

Answer:- Union Home Minister Amit Shah ji.πŸ‘ˆ


Question 13:- Which medal has Bajrang Punia won in men's 65kg category at the World Wrestling Championships in Belgrade?

Answer :- Bronze medal.πŸ‘ˆ


Question 14:- Which country's vice-captain Rachel Haynes has announced her retirement from all forms of cricket?

Answer: Australia.πŸ‘ˆ


Question 15:- Which country has topped in the recently released "Global Crypto Adoption Index 2022"?

Answer:- Vietnam.πŸ‘ˆ


Question 16:- Which is the best content providing channel of Telegram?

down - competition mirrorπŸ‘ˆ


Question 17- When is the International Equal Pay Day held recently?

Answer – 18 September.πŸ‘ˆ


Question 18- Recently the Lieutenant Governor of which state has dedicated the 120 feet long national flag to the nation?

Answer- Jammu and Kashmir.πŸ‘ˆ


Question 19- Where has the National Conference of Tourism Ministers of States and Union Territories been organized recently?

Answer – Himachal Pradesh (Dharamsala).πŸ‘ˆ


Question 20- Recently who has become the CMD of LIC India Limited?

Answer – Prasanna Kumar Motupalli.πŸ‘ˆ


Question 21- Recently which state government will set up an institution like NITI Aayog?

Answer – Government of Maharashtra.πŸ‘ˆ


Question 22- Recently which state has launched 512 new Indira Rasoi?

Answer – Rajasthan.πŸ‘ˆ


Question 23- Recently who has become the first clean and clean state of India?

Answer – Andaman and Nicobar.πŸ‘ˆ


Question 24- Recently which state government has decided to introduce compulsory “Sports Period and No Beg Day” in schools?

Answer – Bihar.πŸ‘ˆ


Question 25- Recently which medal has Bajrang Punia won in 2022 World Wrestling Championship?

Answer – Bronze medal.πŸ‘ˆ


Question 26- Recently who has won the 131st edition of Durand Cup?

Answer – Bengaluru FC.πŸ‘ˆ


Question 27- Recently which state government will increase the reservation of Scheduled Castes from 6% to 10%?

Answer – Jharkhand.πŸ‘ˆ


Question 28- Which medal has been won by Devendra Jhajharia in the World Para Athletics Grand Prix recently?

Answer – Silver medal (Javelin thrower).πŸ‘ˆ


Question 29- Recently which state government has notified “Nanjarayan Tank” as a bird sanctuary?

Answer – Tamil Nadu.πŸ‘ˆ


Question 30- Recently who has inaugurated the Hyderabad Liberation Day celebrations?

Answer – Amit Shah (Home Minister).πŸ‘ˆ

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.